22 de febrer 2008

Cap a la primera de la temporada, Calçotada'08


Calçots cooked on wood flame by amicsrac1


12 comentaris:

  1. Quina enveja que em feu Alegria, es aquest cap de setmana, oi? dona records i molt petons de part meva.

    A veure si em puc apuntar a la pròxima de l’any.

    ResponElimina
  2. Jejeje Airin, doncs no ;) A la que tu et refereixes és l'altre cap de setmana, però no et preocupis que donaré records ;) A la que vaig aquest cap de setmana és a la familiar ;)

    ResponElimina
  3. Mira ja parlo catalan! Aprenc rapido...jajajaja

    ResponElimina
  4. me nu entender :(

    ResponElimina
  5. Ei, com diuen per la teva latitut: Pos per allí mos vorem, xiqueta !

    ResponElimina
  6. winfried, pues eso... ves practicando ;) Muchas gracias por el esfuerzo.

    lavacamariposa, en el sur de Catalunya hay una tradición que se ha ido extendiendo al resto de Catalunya que ese trata de asar con llama los calçots (un tipo de cebolleta), después se envuelven para que acaben de cocer. Se retira la parte exterior quemada y se mojan en la salsa romescu. Entonces se elevan y se comen al aire metiéndose en la boca directamente. Bueno, es difícil de explicar y más fácil de ver. Pues eso, que este fin de semana tuve la primera... y el fin de semana que viene...

    Picard, ja veig que a la teva latitud has aconseguit fer una petita nau per explorar el mars estel·lars. Bé, ens veiem a la propera ;)

    ResponElimina
  7. Quin es el record mundial de menjar calçots? el meu... 30 !! arrg !!

    No mes calçots fins l'any que ve.

    Una abraçada Eva !!

    ResponElimina
  8. Quina bona pintatenen els calçots...ummmmmmmmmmmmmmmm

    ResponElimina
  9. els calçots tenen molt boma pinta...

    Markhus

    ResponElimina
  10. MatrocS, acabo de fer una cerca d'urgència al senyor Google i no l'he trobat... però segur que existeix. De totes maneres, jo mai conto els calçots que menjo. La quantitat no és l'important sinó la qualitat, menjar-los amb molt de gust. Mira... ara sí, en una cerca a Flickr he trobat un comentari que diu això estos comieron 370 calçots en tres cuartos de hora, para coger un empacho, y lo digo yo que soy de Valls y he comido cada año, lo normal es que se coman 25 por persona. Pel que veig estàs per sobre de la mitja però et queda força per batre el rècord. Quina pena que ja no tinguis calçots fins l'any que ve, jo tinc sort i encara me'n queda una ;) i aquesta sí serà a les terres de Tarragona.

    Anònim i Markhus... sou el mateix? Tan se val, la qüestió és que sí teniu i molt raó. Aquesta fotografia es de fa dos anys i us puc assegurar que estaven molt bons. Els d'aquest cap de setmana també ho estaven i ara ja estic frisant per provar els del proper cap de setmana.

    ResponElimina
  11. ens veurem el proper cap de setmana no? pel que veig ja vindràs amb la pretemporada feta i sabràs com preparar-los ;)

    el que més m'agrada a mi de les calçotades és la carn a la brasa de després..nyam!

    ResponElimina
  12. Nastrudillu, sí que ens veiem i amb la pre-temporada ben feta, però amb mi no hi comptis per a socarrimar-me els cabells, que ja els tinc prou arrissats. Mmmmm i respecte la carn, jo amb poqueta ja faig, prefereixo unes bones carxofes a la brasa, patates al caliu i un bon tou de calçots ;)

    ResponElimina