13 de gener 2009

Altres prats tropicals


It's a bit warm for a fleece... by Roger B.


Vaig tornar a Escòcia, d'on mai hauria d'haver sortit. Allà on les notes del contrabaix feien ballar el meu serrell. Les platges eren dolçament allargassades però braves i escarpades alhora. El fred m'encartonava les galtes i enrajolades s'esllavissaven. Sentia la força de tot un poble amb llances darrera meu, empenyent-me a volar per sobre de les barques mentre el so de les gaites em guiava. Però mai ho hauria d'haver fet, mai hauria d'haver deixat aquelles terres que em captivaven i m'acollien com l'úter nutritiu d'una mare. Vaig perdre la virginitat en altres prats, amb d'altres flors sota ombres d'arbres tropicals.

Efectivament, no sé res de tu, ets opac per principis, però tampoc així sabràs res de mi. Ni suposant allò que no es pot suposar arribaries a encertar res.


|CASTELLANO|

Otros prados tropicales

Volví a Escocia, de donde nunca debería haber partido. El lugar en el que las notas del contrabajo hacían bailar mi flequillo. Las playas dulcemente alargadas eran bravas y escarpadas a su vez. El frío acartonaba mis mejillas y enrojecidas se desmoronaban. Sentía la fuerza de todo un pueblo con lanzas tras de mi, empujándome a volar sobre las barcas mientras el sonido de las gaitas me guiaba. Pero nunca debí haberlo hecho, nunca tendría que haber dejado aquellas tierras que me cautivaban y me acogían como útero nutritivo maternal. Perdí mi virginidad en otros prados, con otras flores bajo sombras de árboles tropicales.

Efectivamente, no sé nada de ti, eres opaco por principios, pero tampoco así sabrás de mi. Ni suponiendo aquello que no se puede suponer llegarías a acertar nada.


5 comentaris:

  1. Quan vivia en Escòcia les vaques, com a la foto, pastàven a la platja. És una imatge que no oblidaré (o sí ho faré, de moment no)

    Bon any!

    ResponElimina
  2. Mai sabrem si les nostres decisions a quins camins ens aboquen.

    ResponElimina
  3. Desde luego, o lo tuyo es el microrrelato o llevas una vida muy muy interesante...

    ResponElimina
  4. No he estat mai a Escòcia... de moment.
    Bon any!

    ResponElimina
  5. Pilt Rafa, mai les havia vist tant fora de les pastures. A Irlanda sí feien patxoca pels prats. Bon any a tu també!

    Sintagma in Blue, tens tota la raó. És molt fàcil mirar enrera i fer valoracions, però alhora també està bé fer-ho per com a mínim ser conscient en el futur d'aquells errors que no hauríem de tornar a fer (tot i que segur que hi tornarem a caure). Benvinguda a la huerta, espero seguir veient-te per aquí!

    Peter Punk, bueno... en este caso es pure_fiction, aunque parte de pensación. Yo de microrelato nada, para buen microrelatista Etgar Keret. Van saliendo las cosas, entre un poco de realidad y unas gotas de... me alegro que te haya interesado. Feliz año!

    Jeroni Maleuff, jo tampoc hi he estat mai ;) De fet és un dels tres llocs on sempre he somniat a viatjar i encara no ho he pogut realitzar. Brindem per aquest terrorífic any que ens espera!! Un petó!!

    ResponElimina